Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji!

Vrijeme leti i već smo na domaku novog velikog Kongresa o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi. Postajemo zreliji i napredujemo, što su prepoznali europski stručni autoriteti i omogućili nam organizaciju zajedničkog, međunarodnog Kongresa – XVI Annual Meeting of the Mediterranean Society for Reproductive Medicine i 12. hrvatskog kongresa o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi. Ponosni na ovo priznanje, prihvatili smo i obavezu da budemo još bolji u odnosu na dosadašnju tradiciju uspješnog i značajnog regionalnog sastanka. I ove godine pridružit će nam se kolege i prijatelji klinički embriolozi sa svojim 5. kongresom Hrvatskog društva kliničkih embriologa. Svjesni smo da potpuni uspjeh možemo postići samo vašim cjelokupnim zadovoljstvom.

Dodatna je novost da smo zbog proširenih zahtjeva kongresa i objektivnih okolnosti, sastanak organizirali u istom terminu, ali u Opatiji. To nam daje nove prilike, široke mogućnosti smještaja i možda potrebno osvježenje i privlačnost.

Čvrsto smo uvjereni da će XVI Annual meeting of MSRM i 12. hrvatski kongres o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi ponuditi nove spoznaje o većini aktualnih tema. Zbog toga smo pozvali izuzetne predavače, svjetske stručnjake kao i vrhunske regionalne eksperte. Očekujemo interesantne rasprave, suprotstavljanje mišljenja i kvalitetne radionice. Predložit ćemo i više kliničkih smjernica. Vas, drage kolegice i kolege, molimo da se aktivno uključite u rad kongresa, te obogatite naš program interesantnim prezentacijama i posterima.

Pozivamo Vas da se pravodobno prijavite za ovaj izuzetan dvojni kongres. Sigurni smo da ćemo opravdati visoka očekivanja kako stručnim tako i društvenim događanjima. Predavanja će biti prevođena, a stručne aktivnosti raznovrsne.

Predsjednica kongresa
Predsjednica Hrvatskog društva za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju (HDGEHR) HLZ-a
Prof. dr. sc. Dinka Pavičić Baldani

Počasni Predsjednik kongresa
Počasni Predsjednik Hrvatskog društva za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju (HDGEHR) HLZ-a
Prof. dr. sc. Velimir Šimunić